OpenTTD

150px-openttdlogo

OpenTTD är ett spel, eller egentligen inte, OpenTTD är ett program med vars hjälp man kan spela Transport Tycoon Deluxe på moderna datorer oavsett om man kör Windows, Mac eller Linux.

Vad gör man då?

Man ska transportera saker och tjäna pengar.

Hur transporterar man dessa saker då?

Man använder sig av Tåg, Lastbil/buss, Båt och flyg.

Vilket är de roligaste att använda?

TÅG!

När man i OpenTTD bygger järnvägar kommer man i börjar att inte fatta mycket, det vanligaste att man bygger är en enspårsbana mellan städer för person trafik, men i OpenTTD finns det så mycket mer att göra med järnvägar, men för att kunna utnyttja alla funktioner som finns för järnvägen måste man lära sig hur man hanterar signaler. Det finns 6 olika typer av signaler, de enkla som endast visar grönt/rött beroende på om det finns ett tåg mellan den och nästa signal, de medel avancerade som består av tre olika signaler (försignal, kombinations signal och slutsignal (fel term, jag vet))  som tillsammans är mycket effektiva i kombinationer med stora stationer (tre spår eller fler). Till sist har vi de allra mest avancerade signalerna som låter tåget själv få välja rätt väg genom ett “växlings område”, dessa signaler kan låta flera tåg vara på samma signalsträckaså länge det inte uppstår några konflikter mellan tågen.

OpenTTD är det enda spel jag känner till där man måste titta på grafer för att kunna se vem som vinner, detta gäller särskilt för multiplayer läget.

Om du gillar RTS spel och inte testat denna pärla, gå till openttd.org NU

(NOTERA: för att kunna spela OpenTTD måste du ha tillgång till orginalfilerna från Transport Tycoon Deluxe. dessa finns lite här och var på internet men du får leta själv!)

Ha det så bra!

(:

/Stoy

Creative Commons License

Advertisements

~ by Stoy on 23 March 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: